Składniki:
- 400 g fasoli
- 200 g kiełbasy
- 100g wędzonego boczku
- 1 cebula
- liść laurowy
- ziele angielskie
- majeranek
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- śmietana
- sól i pieprz do smaku
Fasolę wkładamy do dużego garnka, zalewamy woda i moczymy przez noc. Następnego dnia zlewamy wodę i wymieniamy na nową. Fasolę gotujemy do miękkości z dodatkiem soli, liścia laurowego, ziela angielskiego i majeranku. Cebulę, kiełbasę i boczek kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni. Przekładamy do garnka z fasolą, dodajemy koncentrat pomidorowy, a na końcu odrobinę śmietany i dość sporo majeranku. Przyprawiamy pieprzem. Smacznego!
śliczne zdjęcia! o tak, fasolka najlepiej smakuje właśnie w zimie
OdpowiedzUsuńDziękuję! Jest nowy aparat fotograficzny- od teraz zdjęcia będą jeszcze lepsze:)
UsuńMoje ulubione danie :) ale nie robię zbyt często , gdyż rodzinka się buntuje .
OdpowiedzUsuńZnam ten problem:)
Usuń