środa, 14 maja 2014

Sezon na szparagi

Zapraszam do mojej kuchni na pyszne szparagi! Te zielone są najlepsze. Co roku robię je na różne sposoby.
Ten przepis dostałam od mojej koleżanki z pracy. Jest wyśmienity! Podziękowania dla Sylwii!

                                                                          Składniki:

                                                                    - zielone szparagi
                                                                    - ser typu parmezan
                                                                    - masło
                                                                    - łyżeczka soli
                                                                    - łyżeczka cukru
                                                                    - papryczka chili
     
                                                
Szparagi myjemy i obieramy. Gotujemy w wodzie z solą i cukrem przez 3 minuty, odcedzamy z wody. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy drobno pokrojoną papryczke chili. Dodajemy szparagi i całość lekko smażymy. Wykładamy delikatnie na talerz i posypujemy startym na tarce parmezanem. Podajemy z pieczywem.


                                                                          SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz