Składniki na 12 sztuk:
- 375 g mąki
- 80 g cukru
- 2 jajka
- 250 g mleka
- 200 g mrożonych malin
- 120 g stopionego masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 8 g cukru waniliowego
- 2 łyżeczki cynamonu
Składniki na kruszonkę:
- 50 g maki
- 30 g masła
- 2 łyżki cukru
Wszystkie składniki na ciasto, oprócz malin, wymieszać razem. Na koniec dodać maliny, których nie należy wcześniej rozmrażać. Ponownie wymieszać i przekładać do papierowych foremek. Składniki na kruszonkę również razem połączyć i posypać wierzch muffinek. Piec przez około pół godziny w temperaturze 200 C.
uwielbiam muffiny i co jakiś czas wypróbowuje nowe przepisy, z malinami jeszcze nigdy nie robiłam a muszą być pyszne.
OdpowiedzUsuńNajlepsze jest to, że te muffinki smakują również na drugi dzień i nic a nic nie tracą na świeżości!
OdpowiedzUsuń