czwartek, 6 października 2016

Brukiew

Dzisiaj zapraszam Was na frytki z... brukwi. Ostatnio często goszczą na naszym stole. Są szybkie w przygotowaniu i smakują naprawdę wyśmienicie. Brukiew to bardzo zdrowe warzywo, zupełnie zapomniane, ale ja odkryłam je na nowo i Wam również je polecam. A oto przepis:

Brukiew obieramy, myjemy i kroimy w słupki. Kładziemy na blasze na papierze pergaminowym i skrapiamy oliwą z oliwek, posypujemy suszonym rozmarynem. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Po upieczeniu solimy do smaku. Smacznego!



7 komentarzy:

  1. Nie jadłam ale wyglądają pysznie.
    Nożyczki cudne:)
    Pozdrawiam serdecznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie! Takie przekąski to ja bardzo lubię!

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają smakowicie ... koniecznie muszę spróbować. Pozdrawiam gorąco...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pierwszy raz słyszę o brukwi :) Ale chętnie skosztuję takiej przekąski!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nie jadłam tak przygotowanej brukwi, z dzieciństwa pamiętam tylko zupę z tego warzywka, zresztą bardzo pyszną :-) Na razie nie mam piekarnika by sprawdzić smak pieczonej, ale uwierzę na słowo, że pychota :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. Nigdy nie jadłam brukwi.Ciekawe do czego ma podobny smak?

    OdpowiedzUsuń
  7. Hej bardzo fajny blog:) a ten przepisik mnie zaintrygował:) wypróbuje, pozdrawiam gorąco

    OdpowiedzUsuń